Ege Postası
Geri

Geçen yıl da CHP'li yöneticiler alınmamış! 

Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuar’ı açılış töreninin önüne geçen protokol krizinin ardından gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'ye çevrildi.  CHP'li vekiller kendilerine arka sıralarda yer gösterilmesine çok sert tepki göstermiş ve salonu terk etmişlerdi. İZFAŞ'ta yaşanan protokol rezaletinden sonra geçen yılki açılışta ise CHP'li il yöneticilerinin listede isimlerinin olmadığı gerekçesi ile salona alınmadıkları ortaya çıktı.  Geçen yıl da CHP'li yöneticiler alınmamış! 
Geçen yıl da CHP'li yöneticiler alınmamış! 
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2017 Cumartesi 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yağmur UYGUR/ EGEPOSTASI- İEF’in 86. açılış töreninde patlak veren koltuk krizinde CHP'li Büyükşehir Belediyesi ile CHP arasında yaşanan kriz büyüyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZFAŞ tarafından hazırlanan listede milletvekillerinin protokolde arka sıralara yerleştirilmesinin ardından gözler Başkan Kocaoğlu'na döndü. Yaşanan krizin faturasının kime çıkacağı merakla beklenirken, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tercüman krizi nedeniyle İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ü görevden alarak ihaleyi Örs’e çıkarmıştı. Fuar açılış törenindeki protokol krizi sonrası CHP'li vekillerin salonu terk etmesinin ardından İZFAŞ'ta yaşanan krizden sonra Kocaoğlu'nun ne yapacağı merak ediliyor. 

PROTOKOL LİSTESİNİ İZFAŞ YAPTI

Öte yandan krize neden olan protokol listesini İzmir Büyükşehir Belediye Şirketi İZFAŞ’ın Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Gül Şener’in hazırladığı iddia edildi. Şener’in yapılan listede vekil sayısının fazlalığı nedeniyle konukların yerleşim planını yapmakta zorlandığı ve planın son halinde ise sponsor firmaların temsilcilerinin en ön sıraya, vekillerin ve Sanayi Komisyonu üyelerinin arka sıralara yerleştirildiği ifade edildi. Bazı CHP'li vekillerin, Şener'in listeyi hazırlarken CHP'li vekilleri bilerek arka sıralara yazdığını ifade ettikleri iddia edildi.

DAHA ÖNCEDE CHP İL YÖNETİCİLERİNİ ALINMAMIŞ

Bu kriz Şener yönetiminin ilk vukuatı değil... Geçen yılda CHP İl Başkanı ve yöneticilerine karşı takınılan tavır tepki ile karşılanmıştı. Geçen yıl yaşanan olay şöyle; CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in içeri girerken, "ben nerede oturacağım" sorusuna "yer yok sizi içeri alamayız" diyerek cevap vermeleri üzerine Başkan Güven'in içeri girmekten vazgeçtiği bu esnada İZELMAN'dan bir yöneticinin araya girerek  İl Başkanı Güven'i yeniden içeri girmesi konusunda ikna ettiği ifade edildi. Bu kriz kısa sürede tatlıya bağlanmışken esas kriz patlak vermiş. Salona girmeye çalışan il yöneticileri ve bazı ilçe başkanlarının da içeri alınmadığı ve güvenlik görevlileri ile yumruk yumuğa kavgaya tutuştuğu ileri sürüldü.

KIRMIZI PLAKALI MİLLETVEKİLİYİM

Protokol listesinde ön sıralarda yer alması gereken seçilmiş vekillere arka sıralarda yer gösterilmesi üzerine salonu terk eden CHP'li vekillerden en sert tepkiyi İzmir Milletvekili - TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu'dan geldi. Purçu,"Ben de divan üyesiyim. Anayasa göre önce yasama gelir, sonra yürütme en son yargı gelir. Ben yasamayı temsil eden kırmızı plakalı 11 numaralı milletvekiliyim. Benim önümde iş adamları vardı. Diğer iş adamları genel müdür yardımcıları, banka genel müdürleri vardı böyle bir rezalet olmaz." İfadelerini kullanmıştı.

SORUMLU KİMSE DEĞİŞMESİ LAZIM

Purçu, “Oradaki protokol listesini kim yaptı dedik. Biri “Büyükşehir”, biri “Valilik” biri “Bakanlık” yaptı dedi. Her kim hazırladıysa o protokol listesini bu işi bilmiyor. Bir kere bu kişinin değişmesi lazım. Ön tarafta genel müdür, arka tarafta milletvekili oturmaz. Ön tarafta müdür yardımcısı, arka tarafta eski bakan mevcut milletvekili oturmaz. Yani ön tarafta iş adamı, Nafiz Zorlu ve bir başka iş adamı otururken milletvekili oturtulmaz, iş adamları en önde, milletvekilleri arkada bir protokol listesi yapılamaz" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER İŞ DÜNYASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Protokol listesinde ilk sıraya İEF’nin ana sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın yazılması ve ilk sırada İzmirli vekillere yer verilmemesine tepki göstererek, aldıkları ortak kararla salonu terk eden CHP’li vekillerden Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Murat Bakan, Musa Çam ve Özcan Purçu İş adamı Ali Ağaoğlu ve Mesut Sancak’a tepki göstermişti. CHP’li vekilleri sakinleştirmek isteyen ve salona geri davet eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın çabaları ise sonuç vermemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası